Дорогі союзянки,

Нещодавно ця інформаційна розсилка відсвяткувала свою першу річницю. Вже рік, як ми інформуємо вас про СУА за допомогою цих маленьких дописів. Вони дуже змінилися з часу першого випуску. Як і всі ми.

Дякуємо, що читаєте. За те, що надсилаєте нам свої пропозиції та відгуки, за те, що помічаєте щось важливе, додаєте щось і робите цю розсилку корисною для вас.

Ми щиро сподіваємося, що вона надихне вас на адвокацію, освіту, культуру й опіку – задля вашої громади, вашої родини та вас самих.

334976744 206904962017304 6826930816851717846 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Дещо заманливо думати, що хтось інший вже відстоює інтереси України у вашому окрузі, тож вам не треба цього робити. Однак іноді через це місцеві українсько-американські громади залишаються без голосу й репрезентації.

Реєстрація на Ukraine Action Summit (23-26 квітня) закривається за два дні, 5 квітня. Наразі зареєстровано понад 100 учасників, але серед них лише кілька союзянок. Запрошуємо вас взяти участь у цій національній адвокаційній події у Вашингтоні, округ Колумбія, та допомогти нам представити Україну та нашу організацію!

Більше: Ukraine Action Summit

IMG 1492 cropped | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ми раді поділитися з вами чудовими новинами від Округи Детройту. На щорічних зборах новою Президенткою було обрано Оксану Ґудзь, і ми раді вітати її на цій керівній посаді! Ми також запрошуємо вас подякувати попередній Президенці Округи Детройту Ярославі Глінській за її наполегливу працю та відданість СУА. Наші найщиріші побажання успіху летять до союзянок середнього заходу!

Фото: Ярослава Глинська (ліворуч), яка залишає посаду Президентки, та Оксана Ґудзь (праворуч), новообрана Президентка Округи Детройту.

IMG 1493 cropped 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ми раді запропонувати дві стипендіальні можливості у 2023 році. По-перше, стипендія Фонду Єви Сташків відкрита для студентів, які хочуть поглибити свої знання з української культури, мови, літератури, історії чи інших суміжних академічних галузей. Стипендія Фонду Вовка/СУА підтримує студентів, які здобувають освіту в STEM, бізнесі, медицині та мистецтві. Заявки на обидві стипендії необхідно подати до 1 червня 2023 року до 23:59 за східноєвропейським часом.

Більше: The Eva Staszkiw Scholarship FundThe Vovk Foundation Scholarship

Великдень повʼязаний з багатьма символами і традиціями, але його суть – у радості Воскресіння Христового. Це час для  молитов, надій і нових починань. Красиво розписані яйця символізують вічне життя, нескінченний цикл відродження.

Мисткиня Софійка Зелик, багаторічна союзянка та представниця СФУЖО в Раді жінок ООН, візуалізувала молитви за відродження, захист та мир у цих трьох прекрасних писанках. Якщо ви знаєте когось, хто цікавиться цифровим мистецтвом, поділіться з ним цим посиланням.

pysanky of hope - protection, rebirth, peace

Більше: Discover the Beauty and Meaning Behind ‘Pysanky of Hope’ – UNWLA’s Recent Fundraising Initiative

Ми відправили в Україну 2 ящики абдомінальних ретракторів Thomson та 21 коробку з іншим медичним приладдям. Серед них – зовнішні фіксатори (Zimmer та Strykers), вакууамні апарати для обробки ран та вживані ортопедичні дрилі на батарейках. Першою їх отримала київська лікарня, що спеціалізується на абдомінальній хірургії та трансплантології. Потреба у засобах для вакуумування ран тут була особливо гострою. 520 одиниць  медичних засобів для вакуумування ран, хірургічні інструменти та апарат для вакуумування ран вже лікують українських захисників.

Решту допомоги народна артистка України Оксана Білозір та її команда разом із загонами територіальної оборони розвезуть по Дніпропетровській області. Слідкуйте за нами у Facebook, щоб дізнатись, як ці пожертви впливають на роботу медиків в Україні. Щиро дякуємо нашим партнерам та надійному перевізнику Meest за таку швидку доставку.

IMG 7023 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

perfect replica watches