Дорогі союзянки,

Незабаром ми святкуємо Великдень, а за тиждень до нього – Вербну неділю. Проте для американців ця неділя – не Вербна, а Пальмова. Гнучкі і витривалі пальмові дерева символізують в християнській культурі вічне життя та перемогу. В українській же культурі, вербові гілочки з пухнастими квітками віками були символом жіночності. Гляньмо у наш фольклор – “дівчина як верба – де посади, там і прийметься.” Жінки, як і верби, гнучкі, міцні, продуктивні і здатні створювати чудові речі.

Згинаючи наші розклади, щоб вмістити і роботу, і родину, й обов’язків перед СУА, керуймося нашою “вербовою силою” та добротою, щоб іти вперед.

Нещодавно приєдналися? Союз українок Америки вітає вас у нашій спільноті! Ця щотижнева розсилка розповість вам про останні новини та ініціятиви СУА.

march header UA | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Пам’ятаєте, як кілька місяців тому ми просили вас підтримати наш новий відділ в Цинциннаті україномовними книгами? Подивіться на ці прекрасно заповнені полички зараз! Бажаємо нашим посестрам з Цинциннаті усіляких успіхів у поширенні любові до української книги!
Screenshot 2023 03 27 at 5.48.09 PM | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Якщо ви зараз думаєте про подібну ініціативу, пов’язану з книгами, то не забудьте, що з 23 по 27 квітня відзначається Національний тиждень бібліотек! У вашій місцевій бібліотеці є що почитати українською? Можливо, є потреба попрацювати над цим! Слідкуйте за оновленнями від нашого адвокаційного комітету – його членкині зараз працюють над матеріялами, щоб просувати українські книги у місцевих американських бібліотеках.

Ми продовжуємо нашу адвокаційну роботу, щоб залучити необхідну підтримку для трьох законопроектів у Конгресі, пов’язаних з Україною. Один з них  H. Res 149 – засудження незаконного викрадення дітей з України до російської федерації. Будь ласка, перегляньте наші матеріали та зверніться до асистентів ваших обраних посадовців. Попросіть ваших представників у Когресі стати співавторами законопроекту.

Якщо ви ще не встановили контакт з офісом ваших посадовців, найкраще зателефонуйте. Наш покроковий посібник надасть поради щодо того, як це зробити і що сказати. Натисніть тут, щоб його переглянути.

202300141 Unwla Vovk Scholarship SM Cover web site 1348 x 625 1 e1679950290145 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Союз українок Америки з радістю оголошує про відкриття нової стипендії для студентів, які навчаються в Сполучених Штатах, що пропонується у партнерстві з Фондом Вовка. Студенти запрошуються підготувати заявку до 1 червня 2023 року до 23:59 за східним часом. Переможець отримає $4000 на освітні витрати.

Дізнатись більше: The Vovk Foundation Scholarship

pysanky of hope - protection, rebirth, peace

Чи не дивовижно, як багатство української традиції, її живість та краса набувають нового, свіжого змісту в цифрову епоху? СУА вийшов на новий рівень збору коштів для благодійності в Україні. Ми продаємо цифрові колекційні предмети або NFT (неперервні токени) – цифрові зображення творів мистецтва, які можна проектувати на стіні або використовувати будь-де, де ви можете використовувати цифрове зображення, наприклад, на своїй фотографії профілю Facebook. 21 березня ці цифрові “Писанки Надії” були представлені на вечірці українського інституту Америки.

Читати більше: Discover the Beauty and Meaning Behind ‘Pysanky of Hope’ – UNWLA’s Recent Fundraising Initiative

NFT Committee | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Фото (зліва направо): співзасновник Zeromint Генрі Інес, президентка СУА Наталія Павленко, мисткиня-писанкарка Софіка Зієлік, вільна членкиня Екзекутиви СУА Оксана Лодзюк Кривулич, художник NFT Ентоні Фатато.

freedom campaign mug li twitter | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Поділіться, будь ласка, посиланням на цю кампанію зі своїми контактами! Зроблені із думкою про свободу та сміливість українців, ці чашки, записники та одяг допоможуть нам проспонсорувати наші благодійні ініціятиви в Україні.

fakewatches