2024 Newsletter Email Header 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ми сподіваємося, що у вас був чудові вихідні, і ті з вас, хто святкував, насолодилися Великоднем з друзями та родиною.

А тепер подивимося, що ми маємо у планах!

Минулого тижня ми оголосили нову ініціативу – “Діти моляться за дітей”, яка відбудеться по всій країні 1 червня. У цей день ми згадаємо дітей, чиї життя були раптово перервані, помолимося за повернення незаконно викрадених дітей та висилатимемо силу й підтримку дітям, які живуть під час війни в Україні.

Ця молитовна подія також слугує чудовим нагадуванням для людей у вашій спільноті та по всій Америці про українських дітей, які страждають від війни в Україні.

Щоб допомогти вам краще підготуватися до розмов у вашій місцевій спільноті, члени оргкомітету ініціативи “Діти моляться за дітей” підготували інформаційний лист про вплив війни на українських дітей. Факти та цифри вражають, і ваші спільноти мають бути обізнані з масштабом трагедії. Інформаційний лист можна знайти тут на веб-сайті: https://unwla.org/news/children-praying-for-children/

Основна мета ініціативи “Діти моляться за дітей” – створити простір для американських дітей, щоб вони могли об’єднатися у молитві за своїх українських однолітків. Включаючи якомога більше різних релігійних спільнот, ми висилаємо ще один сильний заклик до світу залишатися об’єднаним і продовжувати підтримувати Україну та її майбутнє – українських дітей.

Нельсон Мандела колись сказав: “Освіта – це найпотужніша зброя, яку ви можете використовувати, щоб змінити світ.”

Не кожен готовий вчитися та змінюватися, як це було показано зривом презентації доктора Оксани Кіс “Бойовий Фемінінітет. Українські жінки в час війни”, яку ми мусили перенести. Проте ми не будемо мовчати або відступати.

Оксана Кіс люб’язно погодилася представити свою презентацію 11 травня о 7 вечора за східноамериканським часом (EST).

Це чудова можливість приєднатися та дізнатися про досвід виживання та опору українських жінок в надзвичайних історичних обставинах 20-го століття. Не пропустіть це!

Оксана Кіс, феміністичний історик і антрополог, досліджувала досвід виживання та опору українських жінок в надзвичайних історичних обставинах, включаючи часи Голодомору (Великий голод 1932-1933 років), український націоналістичний антирадянський підпіл у середині 20-го століття, у ГУЛАГу Сталіна, а також в постсоціалістичних країнах.

Будь ласка, зареєструйтеся для презентації на Zoom за посиланням: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEvcOGspz8uHtOwV2QbxoN_VgBV6vNfZpjG

11 травня о 7 вечора за східноамериканським часом (EST).

kis | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Також важливе нагадування – продовжується прийом заявок до конкурсу стипедій від СУА та партнерів.

СУА та Українська Професійна Організація нещодавно провели благодійний гала-вечір в Українському інституті Америки на підтримку ініціатив СУА: Підтримка інтернатів та безпечних просторів для вразливих дітей та жінок, які постраждали від війни в Україні. Успішна подія, на яку були продані всі квитки, зібрала понад 130 поважних гостей.

“Ми хочемо привернути світову увагу до страждань дітей під жорстокою російською окупацією України”, – заявила голова СУА Наталі Павленко. “Понад 2000 дітей були поранені чи вбиті, і понад 20 000 були примусово викрадені з початку повномасштабного російського вторгнення в 2022 році.”

Гості відвідали чудовий вечір української культури. Гостем вечора була всесвітньо відома українська диригентка Оксана Линів, засновниця та головний диригент Молодіжного симфонічного оркестру України. Маестро Линів також є першою жінкою-головним диригентом італійського оперного театру та першою українкою, яка диригувала в Метрополітен-опері.

До числа видатних гостей входили: Генеральний консул Адріан Кубіцкі з Польського консульства та Генеральний консул Рейкі Уема з Японського консульства. Вступні вітання були сказані Наталією Мусієнко, консулом з культурної та громадської дипломатії Генерального консульства України в Нью-Йорку.

У вечері були закуски від відомого ресторану Веселка у Нью-Йорку та виступ від світових класичних музикантів під керівництвом сопрано і контральто Віри Сливоцької, віртуозного піаніста Павла Гінтова, віолончеліста Валерії Шолохової та арфістки Одарки Поланської-Стокерт.

Щиро дякуємо всім щедрим донорам та підтримувачам, особливо нашим Союзянкам, за роботу на користь.

2024 Newsletter Email Header 14 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Підсумовуючи благодійну кампанію “Тримай Україну теплою: Підтримка жіночих воїнів”, ми раді повідомити, що ми зібрали 113 000 доларів на форму, чоботи та інші особисті речі. Усі ці кошти вже були передані нашим партнерам в Україні, “Землячкам”, і незабаром ми зможемо поділитися детальним звітом про вплив, який зробила ваша підтримка.

А що ж ми робитимемо наступним? Ми пропонуємо вам поділитися з нами своїми думками стосовно того що ви вважаєте найбільш приорітетним напрямком для нашої благочинності. Будь ласка, пройдіть коротке опитування і допоможіть обрати наступний приорітет СУА.

2024 Newsletter Email Header 11 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Від імені Національної ради ми щиро запрошуємо всіх членів UNWLA зібратися разом на Національну Конвенцію UNWLA XXXIII, яка відбудеться з 13 по 15 вересня 2024 року в готелі Sheraton Parsippany, за адресою 199 Smith Road Parsippany, NJ 07054. Цього року нашу Конвенцію організовує Регіональна Рада Нью-Джерсі і обіцяє бути насиченою, мотивуючою та незабутньою подією!

Ми запрошуємо всіх членів взяти участь у Конвенції. Останній термін реєстрації – 29 травня 2024 року.

  1. для реєстрації на Конвенцію як делегата або гостя: ПОСИЛАННЯ ТУТ. Останній термін реєстрації – 29 травня 2024 року
  2. Президенти Філій просять надіслати імена своїх делегатів Філії, натиснувши ТУТ.

Організатори Регіональної Ради Нью-Джерсі та Національної Ради UNWLA з нетерпінням чекають на зустріч з вами на цьогорічній Національній Конвенції!