2024 Newsletter Email Header 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Весна набирає сили і з тим як стає тепліше, наші Союзянки роблять все більше подій. Минулого тижня відбулося багато писанкових майстеркласів та інших подій. Тож подивимося?

На сьогодні уряд України визначив понад 20 000 українських дітей, які були примусово депортовані до Росії. У січні та лютому ООН приймала делегацію сімей з дітьми, які повернулися з російського полону. Діти зустрілися з обраними чиновниками США та давали інтерв’ю національним ЗМІ, розповідаючи свої особисті історії і привертаючи широку увагу до проблеми.

Голова ініціативи “Поверніть дітей України” при СУА, Марта Федорів, зустрілася з двома з цих дітей – Сашком та Іллею – у Вашингтоні, округ Колумбія, на заході “Викрадені голоси українських дітей”.

429937923 24947823438199472 2192425736730075347 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Запрошуємо вас переглянути їх інтервʼю для CBS News 

Раніше, у січні, наші членки допомагали організувати покази документального фільму “Вирвані з коренем”, а також зустрічі з місцевими офісами чиновників в Остіні та Хьюстоні. Журналісти, які зняли документальний фільм приїхали до США на запрошення наших партнерів з організації “Разом за Україну” разом з хлопчиком героєм документального фільму, який був врятований з російського полону.

На фото:

Зустріч у офісі сенатора Корніна в Остіні, штат Техас / показ університету Техасу в Остіні / показ у кінотеатрі “14 П’юз” в Хьюстоні.

2024 Newsletter Email Header 3 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

У документальному фільмі “Вирвані з коренем” Журналістський розслідувальний відділ “Kyiv Independent” відстежував шляхи сімей, які ризикували своїм життям, щоб повернути своїх дітей.

Цей документальний фільм доступний на YouTube, і ми закликаємо вас використовувати його в своїх спільнотах для привернення уваги до необхідності повернення українських дітей.

Посилання на фільм

Минулі вихідні були дуже насиченим подіями по всій країні. Багато з наших відділень провели майстер-класи з розпису писанок, готуючись до Великодня. Ми збираємо фотографії з цих подій, тому будь ласка, надсилайте свої знімки з подій та оголошення про майбутні події на [email protected]. Ми будемо вдячні за можливість поділитися ними на веб-сайті та у соціальних мережах.

На фото: майстер-клас з розпису писанок у Стемфорді 

Stampford Pysanka 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America
wepage headers 22 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

У січні Український Інститут запустив серію онлайн-лекцій під назвою “КАЛЕЙДОСКОП (ІСТОРІЙ) ТА МИСТЕЦТВА. МИСТЕЦТВО З УКРАЇНИ”. Ці лекції занурюються в історію українського мистецтва, репресії проти української інтелектуальної еліти та розвиток та інновації українських митців, незважаючи на всі труднощі.

Ми запрошуємо всіх вас дивитися їх тут.

Ці лекції можуть стати чудовим доповненням до вашої роботи щодо прискорення деколонізації української культури у США. Наший неймовірний “Повернення нашої культурної спадщини” інструментарій надасть вам всю необхідну інформацію для найефективнішого підходу до цієї роботи.

Ось тут матеріал та посилання на презентацію

4 квітня ми запрошуємо вас приєднатися до нас на елегантному Sunflower Gala, щоб зібрати підтримку для гуманітарних програм СУА, включаючи ті, які підтримують повернення викрадених дітей України.

Гостей чекає надзвичайний вечір, включаючи закуски від відомого ресторану Веселка у Нью-Йорку, вільний бар та виступи українських класично навчених митців: сопрано та контральто Віри Сливоцької, піаніста-віртуоза Павла Гінтова, віолончелістки Валерії Шолохової та арфистки Одарки Полянської-Стокерт.

Нашою почесною гостею буде Оксана Линів, перша українська диригентка, яка виступала в Метрополітен-опері у Нью-Йорку.

Ми з нетерпінням чекаємо гостей на Sunflower Gala в прекрасному Українському Інституті Америки у Нью-Йорку 4 квітня. Приходьте та запрошуйте своїх друзів та знайомих приєднатися до нас. Кількість квитків обмежена і має бути придбана наперед на: www.SunflowerGala.com

Grid Option 5 Oksana Lyniv | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America