2024 Newsletter Email Header 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Кожного разу ми докладаємо багато зусиль, щоб обрати найважливіші та найцікавіші новини для вас, адже в нашій родині СУА відбувається так багато подій.

Дякуємо за вашу активність та залученість!

Давайте подивимося, що нового.

Чи знали ви, що люди почали відзначати День дітей ще у 1857 році, коли пастор Універсалістської церкви Спасителя у Челсі, Массачусетс, преподобний доктор Чарльз Леонард, провів спеціальну службу, присвячену дітям. Леонард назвав цей день Днем Троянд, пізніше він був названий Квітковою Неділею, а потім – Днем Дітей.

(джерело: Вікіпедія)

ChPrCh | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Цього року, коли тисячі українських дітей страждають від несправедливої війни, розв’язаної росією, ми запрошуємо вас приєднатися до нашої кампанії “Діти моляться за дітей”. Відвідайте наш вебсайт, щоб дізнатися, як ініціювати служби у ваших місцевих храмах або організувати міжконфесійний захід, щоб зібрати громаду для молитви за українських дітей.

->> Щоб бути в курсі останніх новин з Капітолійського пагорба та координувати наші наступні адвокаційні зусилля, приєднуйтесь до Адвокаційного комітету СУА на онлайн-зустрічі, яка відбувається двічі на місяць. Наступна зустріч відбудеться 20 травня, реєстрація обов’язкова. Національна голова адвокаційного комітету СУА Маріанна Третяк проводить зустрічі.

wepage headers 24 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Багато з вас використовували інструментарій СУА для налагодження співпраці з місцевими бібліотеками. Ми були в захваті від того, як добре ви його використали і скільки людей змогли дізнатися більше про Україну та українську літературу.

Щоб підтримати вас у майбутній роботі з бібліотеками, наші союзянки створили список книг для дорослих і дітей, які ви можете придбати в США або запропонувати цей список місцевій бібліотеці як керівництво.

Ми зробимо все можливе, щоб цей список був оновленим, і заохочуємо вас надсилати свої рекомендації на [email protected]

vyshyvanka day gen | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

День Вишиванки наближається, і ми запрошуємо вас переглянути календар СУА, щоб знайти заходи, які наші осередки проводять у вашій місцевості. Якщо у вас запланований захід, але він не зазначений, будь ласка, надішліть усі деталі на [email protected]

Також ми запрошуємо вас приєднатися до онлайн-флешмобу, започаткованого Світовим Конгресом Українців (СКУ). СКУ запрошує всіх українців та ентузіастів української культури долучитися, зробивши фото у вишиванці. Діліться своїм фото, використовуючи хештеги #vyshyvanka2024 та #VyshyvankaDay, і не забудьте позначити @UWCongress. Протягом дня учасники матимуть можливість побачити себе у віртуальній хвилі.

Підтримка та зростання збору коштів на наші числені проекти для України вимагають не лише відданості, але й освіти. Ми вдячні Diaspora Emergency Management (DEMAC) за можливість Ока Грицак, національній голові з соціального забезпечення СУА, взяти участь у конференції «Тижні гуманітарних мереж та партнерств (HNPW) 2024» у Женеві.

За словами Ока: “Запрошення взяти участь у HNPW надійшло від Діни Волинець (DEMAC), з якою ми співпрацюємо з березня 2022 року. Усі були переповнені хвилюванням, натхненням на майбутнє та разом, щоб зустріти виклики, що стоять попереду, в Україні та у цьому нашому світі.”

(Примітка: DEMAC – це глобальна ініціатива, яка прагне покращити координацію між діаспорними організаціями, місцевими мережами та інституційною гуманітарною системою. У 2022 та 2023 роках представники СУА щотижня зустрічалися з різноманітними людьми та організаціями з усього світу, які зосереджені на допомозі Україні.)

Якщо ви бажаєте долучитися до Національного комітету з соціального забезпечення, будь ласка, напишіть на [email protected]

СУА пишається тим, що є прозорою некомерційною організацією з надзвичайно низькими адміністративними витратами. У 2023 році цей підхід дозволив нам отримати статус Top-rated Great Non Profit 2023 та отримати нагороду Platinum Guidestar (найвищу нагороду, яку може отримати організація!).

Щоб підтримувати наш статус однієї з найкращих некомерційних організацій у 2024 році, нам потрібна ваша допомога сьогодні. Будь ласка, залиште відгук про СУА, натиснувши на посилання нижче. Дякуємо!