Newsletter Email Header 61 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Важко повірити, проте вже березень.

У березні ми традиційно святкуємо місяць жіночої історії. Ми є спільнотою сильних та відданих жінок, і ми маємо продовжувати вивчати та зберігати нашу багату культуру. Цього місяця ми святкуватимемо всіх жінок які змінили світ у минулому та тих що стоять на захисті України сьогодні.

Insta March posts 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Пройшло понад чотири місяці з моменту внесення законопроекту із Додатковим Фінансуванням для України до Конгресу у жовтні 2023 року. Він пройшов численні ітерації, але досі не був прийнятий Конгресом. Сьогодні Конгрес повернувся до роботи у Вашингтоні, округ Колумбія, і це повинно бути одним із найбільш актуальних питань на їхньому порядку денному. Однак він все ще залишається в обговоренні та дебатах. Наша основна мета, як спільноти українсько-американців, – забезпечити, щоб кожен обраний представник на Капітолії знав, що його виборці вимагають підтримки для України. Ви вже здійснили свій дзвінок? Якщо ні, ось що робити:

1- Зателефонуйте своїм обраним представникам і попросіть їх тиснути на Спікера для внесення законопроекту.

2- У спікера Палати є спеціальна лінія для неконституційних дзвінків, яку ви можете використовувати для того, щоб телефонувати та закликати спікера внести законопроект. Ось номер: 1 (202) 225-4000

Телефонування вашим обраним представникам зараз є пріоритетом. І якщо ви вже телефонували – дякуємо! Продовжуйте тиск.

Facebook March posts | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

У квітні школи у США відмічають Тиждень бібліотек. Тому сьогодні ми хочемо запропонувати вам чотири книги українських авторок, які доступні англійською мовою. Ви можете використовувати цей список, щоб познайомити вашу бібліотеку з українською літературою, зокрема творами жінок-письменниць.

Newsletter Email Header 63 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

1- “Щасливі обставини” – Євгенія Білорусець

2- “Музей Забутих Секретів” – Оксана Забужко

3- “Біографія щасливого чуда” – Таня Малярчук

4- “Наші інші: Історії Українського різноманіття” – Олеся Яремчук

Також для більш ефективної роботи з бібліотеками ви можете скористатися нашим путівником. Завантажити його можна тут. Там багато корисної інформації.

Пошук українсько-американських митців, які готові проводити майстер-класи, лекції та презентації, іноді може бути викликом. Довідник українсько-американських митців полегшує завдання виявлення творців, які працюють в одній з 32 художніх та творчих галузей, для тих, хто зацікавлений у просуванні української культури в Америці.

Довідник є добровільним, і учасники митці запрошені заповнити опитування про себе та своє мистецтво. Ми закликаємо всіх митців у США з українським корінням додати свою інформацію на наш веб-сайт, щоб ми могли широко просувати українську культуру.

Будь ласка, діліться цим запрошенням з вашими колегами-митцями.

Доєднатися можна тут

Newsletter Email Header 64 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

4 квітня ми вітаємо гостей на вишуканому Соняшниковому Гала для України на підтримку гуманітарних програм СУА.

Соняшникове Гала для України відбудеться в захоплюючому Українському Інституті Америки на Мангетені, на розі 79-ї вулиці та П’ятої авеню.

Гостей чекає надзвичайний вечір, включаючи закуски від знаменитого ресторану Нью-Йорка “Веселка”, вільний бар, виступи представників України та музична програма під керівництвом світової сопрано і контральто Віри Сливоцької, віртуозного піаніста Павла Гінтова, віолончелістки Валерії Шолохової та арфистки Одарки Поланської-Стокерт.

Гостем честі стане всесвітньо відома українська диригентка Оксана Линів. Вона проводила оперні вистави в найкращих театрах Європи та Північної Америки. Маестро Линів стала першою українською диригенткою в Метрополітен-опера, Нью-Йорк.

Квитки доступні на www.SunflowerGala.com

IMG 5094 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ми продовжуємо збір для придбання дуже потрібної зимової уніформи та інших необхідних речей для українських жінок у війську України. Будь ласка, розгляньте можливість підтримки кампанії “Зігрій Україну: Підтримайте Жінок Воїнів”.

Ми прагнемо зібрати $100,000, що дозволить нам фінансувати повний комплект зимової уніформи для багатьох хоробрих українських жінок, які захищають свободу України.

Пожертвуйте та розповсюджуйте інформацію про кампанію. Давайте зігріємо Україну разом!

Newsletter Email Header 52 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America