Newsletter Email Header 7 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Союзянки ніколи не зупиняються! Хоча неможливо охопити одним листом всі неймовірні проекти та події, які ви проводите, ми спробували включити найяскравіші. Подивімося, що у нас є!

Останні тижні ми багато говорили про Саміт Дії для України у Вашингтоні, округ Колумбія. Незважаючи на дієвість та значущість саміту, цього недостатньо. Нам потрібно продовжувати зусилля, і зараз наша команда потребує зусиль кожного з вас.

Маріянна Третяк, очільниця адвокаційного напрямку СУА, створила спільноту на Facebook та проводить регулярні зустрічі для координації зусиль СУА з просування потреб України. Хочете приєднатися? Ось посилання: Advocacy Group UNWLA

Минулого тижня голова СУА Наталія Павленко модерувала сесію питань і відповідей з режисером фільму “Піднятий гнів” Лесею Калинською та професором Йельського університету Тімоті Снайдером. Люди, які дивилися фільм і були присутні на цій сесії, сказали що це була чи не найпроникніша подія останнім часом.

СУА була співорганізатором показу фільму та дискусії. Ми закликаємо вас також організувати покази фільму “Піднятий гнів” у своєму штаті.

На фото:

Голова СУА Наталя Павленко та Професор Тімоті Снайдер

397968661 706387691518347 1082727272207274967 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Зліва направо: Режисерка Леся Калинська, Професор Тімоті Снайдер та Голова СУА Наталя Павленко

398724237 706387741518342 4796145643239723287 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Newsletter Email Header 16 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Після століть окупації і утисків українська культура переживає ренесанс. Люди знову вивчають, наскільки багата і красива українська культура, і, маючи це знання, творять нову, сучасну і вільну країну.

Ми, в СУА, завжди працювали над збереженням та розвитком української спадщини. Для цього ми продовжуємо шукати інноваційні способи просування нашої культури. Нещодавно СУА запустили національний проект щодо відновлення нашої спадщини, яка була русифікована століттями. Посібник/керівництво “Відновлення нашої культурної спадщини” надає інструкції з пошуку та виправлення помилково зросійщеної інформації про українську культуру, включаючи візуальне мистецтво, музику, кіно, танці, кулінарію та літературу.

Минулими вихідними Національна Голова з Культури СУА представила посібник “Відновлення нашої культурної спадщини”. Ми запрошуємо вас переглянути відеозапис з презентації, завантажити посібник та взяти це все у роботу. Не забувайте ділитися з нами своїми яскравими проектами, спрямованими на деколонізацію української культури.

Більше інформації на нашому веб-сайті.

Newsletter Email Header 19 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

“Місяць служби СУА” – це ідея, яка об’єднує соціальний захист, культуру та Голодомор.

Ми запрошуємо наших союзянок приєднатися до “Місяця служби СУА”. Це проект, в якому ми підтримуємо нашу американську спільноту і, працюючи разом з іншими, виказуємо свою вдячність і привертаємо увагу до необхідності підтримки знедолених, а також, де це можливо, розповідаємо про трагедію геноциду та Голодомор в Україні.

Ми склали простий посібник про те, як зробити листопад місяцем служби, розповідати людям про Голодомор і про нашу громаду. Дізнайтеся більше на нашому вебсайті.


Підтримка українських жінок одна одній не знає кордонів. У жовтні невелика делегація від філії СУА #113 вирушила до Італії, щоб зустріти першу жінку, призначену диригенткою оперного театру в Болоньї, Італія. Хіба кого дивує, що першою жінкою-диригентом в Італії стала українка Оксана Линів?

Оксана народилася і виросла в Бродах і є відкритою прихильницею України. Наші Союзянки мали можливість зустрітися з нею після її диригентського дебюту в опері “Граф Орі” в Театрі у Болоньї.

На фото: Зліва направо: Ілона Сочинська, Оксана Линів, Романа Рейні, Алла Лесько і Орися Стризак.

Opera Italy | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America