Минулого тижня інтернет гудів через дискваліфікацію української cпортсменки Ольги Харлан з чемпіонату світу з фехтування на шаблях. Лідерка збірної України з фехтування, вона перемогла росіянку Анну Смірнову і відмовилася потиснути їй руку.

Замість цього вона простягнула шаблю.

Спортивна спільнота рішуче підтримала Ольгу, закликаючи Міжнародну федерацію фехтування скасувати дискваліфікацію українки. Цього тижня право Харлан на участь у змаганнях, в тому числі і на Олімпійських іграх, було відновлено. Невдовзі Ольга виграла турнір у американської фехтувальниці Елізабет Тартаковскі, вивівши українську команду до півфіналу.

Скільки разів ми стоїмо перед важким і незручним вибором: зробити, здавалося б, правильний вчинок чи простягнути шаблю? Зробити так, щоб наш голос був почутий? Ця захоплююча історія зі світу фехтування ще раз нагадує нам, що сильна позиція та підтримка своєї спільноти може принести неймовірні результати.

Вона може змінити статус-кво.

Screenshot 2023 07 31 at 6.07.34 PM | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America
july | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Нещодавно ми поділилися покроковою інструкцією, як отримати Прокламацію у вашому місті з нагоди святкування Дня Незалежності України. Наш Комітет з адвокації також підготував комплексний довідник з практичними порадами та рекомендаціями щодо підтримки України у вашій громаді. Сьогодні ми хотіли б звернути увагу на визначні пам’ятки, красиво підсвічені синьо-жовтим кольором.

Зацікавлені в тому, щоб це сталося у вашому місті? Найкращий спосіб зробити це – скласти список ключових пам’яток, які ви хотіли б бачити підсвіченими, а потім діяти відштовхуючись від нього. Ось кілька порад, до кого можна звернутися:

Хмарочоси – зверніться до компанії з управління нерухомістю
Муніципальні пам’ятки – зверніться до мерії.
Мости – зверніться до транспортного управління або адміністрації порту.
Стадіони – зверніться до їхніх відділів зв’язків з громадськістю або комунікацій.

Ukrainian day bridge | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

blue and yellow bridge | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

West Haven, CT

staczkiw scholarship | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

СУА з радістю оголошує переможиць стипендії пам’яті Єви Сташків 2023 року. Дві виняткові жінки – Андріана Баран з України та Марія Кульчицька зі США – отримають грант для подальшого вивчення українознавчих дисциплін в українських університетах.
Дізнатись більше: UNWLA Announces the 2023 Recipients of the Eva Staszkiw Memorial Scholarship

lugnasa | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Другий рік поспіль Округа СУА в Нью-Йорку була запрошена на святкування Лугнаса* разом з ірландською жіночою групою Nollaig na mBan NY. Голова Округи Марія Венгер, референтка Люба Шатанська та референтка Катя Виноградова подякували Ді Нолан, ведучій вечора, та всім гостям за постійну підтримку нашої гуманітарної місії. Марія Венгер поділилася останніми новинами про роботу СУА, а потім роздала листівки та основні деталі щодо поточного збору коштів на зовнішні фіксатори та системи вакуумної терапії ран.

“Ми, союзянки, сподіваємося і віримо, що саме любов, підтримка і розуміння з боку міжнародної спільноти допоможе українцям у всьому світі домогтися справедливості за звірства, що відбуваються в Україні, – ділиться Марія Венгер. Коли великі спільноти об’єднуються, багато чого можна досягти!

Верхня палата італійського парламенту, Сенат, 26 липня проголосувала за визнання Голодомору геноцидом. На сьогоднішній день такий самий крок до справедливості зробили 34 країни. США ухвалили відповідний закон у 2018 році.
Комітет сприяння визнанню Голодомору в Україні геноцидом продовжує докладати зусиль для поширення знання і правди про Голодомор. Враховуючи, що цього року ми вшановуємо 90-ті роковини примусового голоду українців, ці зусилля є своєчасними та важливими.

Відвідайте їхній сайт, щоб дізнатися більше. Запрошуємо вас зберегти дату – 3-5 листопада, щоб мати можливість поспілкуватися активними членами спільноти за визнання Голодомору геноцидом в цьому світі.

Читати більше: “Drawing Strength From The Past:” Understanding the Holodomor to Understand Russian Actions in Ukraine Today

363329134 665279528968165 60462366421453330 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Вчора у Чернігові (північно-східна Україна) завершився літній денний табір, організований волонтерською спільнотою “Добро” за фінансової підтримки СУА. 30 дітей брали участь у різноманітних заходах, включаючи водні естафети, майстер-класи та ігри. Отець Роман Гридковець також служив щоденну Службу Божу та проводив катехизацію для учасників табору.

Це один з багатьох літніх таборів, які ми допомагаємо організовувати для маленьких українців. Підтримайте нашу місію захищати, навчати, розвивати та піклуватися!