Newsletter Email Header 1 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Дорогі союзянки,

32 роки тому процес проголошення відновленої незалежності України завершився 24 серпня, коли Україна як держава знову стала суверенною. Незалежною. Самодостатньою. Наслідуючи “тисячолітню традицію державотворення”. На обкладинці журналу “Наше життя” того року з’явилася фотографія з Києва, присвячена Декларації про незалежність.

Відновлення незалежності також обіцяло величезні зміни для українських жінок. Можна сказати, що цього тижня ми вшановуємо відновлення незалежності нашої прабатьківщини (ім’я якої є іменником жіночого роду в українській мові) і довгий шлях українських жінок до незалежності. Самодостатності. Наслідуючи тисячолітню традицію сестринства.

334976744 206904962017304 6826930816851717846 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Цей день настав – реєстрація на Саміт Української Дії восени 2023 року відкрита! СУА пишається тим, що як член-засновник Американської коаліції на підтримку України бере участь у Саміті та допомагає в його організації. Дізнатися більше про Саміт та зареєструватися можна за цим посиланням.

Саміт “Української дії” – це громадський захід, на якому окремі особи та організації – як з української громади, так і з-поза її меж – виступають за те, щоб обрані ними посадовці продовжували допомагати Україні здобути перемогу над російським вторгненням.

Саміт надає можливість групам та адвокатам з усіх куточків США обмінятися найкращими адвокаційними практиками та продовжити інформувати наших обранців про те, чому США повинні підтримувати перемогу України.

Відповіді на поширені запитання та іншу інформацію можна знайти на сайті Американської коаліції в підтримку України, натиснувши кнопку нижче.

Маруся Квіт-Флінн з 75-го відділу СУА показує прокламацією до Дня Незалежності України від мера міста Едісон, штат Нью-Джерсі. “Я заохочувала всіх у моєму відділі спробувати зробити це у своїх містах. У маленьких громадах це зробити легше, ніж у великому місті. народна дипломатія цього року для України є особливо важливою”, – додає пані Маруся. “Після подачі заяви до мерії я доручила всім зателефонувати і запитати, чи підпише її мер, і якщо так, то чи можна її забрати. А ще краще – спробувати сфотографуватися з мером”. Щоб заохотити місцеву адвокацію на підтримку України, будь то День Незалежності чи інша знаменна дата, наш Адвокаційний комітет підготував вичерпний довідник та зразки листів, які допоможуть вам на кожному кроці цього шляху.

jerry and marusia kvit flynn with proclamation 2023 Medium | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Фото: Маруся та Джеррі Квіт-Флін з прокламацією.

Maria Kulchyckyj vovk | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Американська студентка українського походження, яка вчиться у Школі державного управління імені Джона Ф. Кеннеді Гарвардського університету стала першою отримувачкою інавгураційної стипендії у розмірі $4,000, що надається СУА у партнерстві зі Стипендіальною фундацією ім. Вовка.
Що ж такого в переможниці, що привернуло увагу стипендіального комітету СУА? Дізнайтесь більше за посиланням.

IMG 0254 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

14 серпня 2023 року в Українському музеї розпочався масштабний проєкт реконструкції фондосховища. Поки триватиме ремонт, у вересні музей буде зачинений для відвідувачів, повідомляється в інформаційному бюлетені музею. Ознайомитися з виставками, що відкриються у жовтні, та поточними пропозиціями майстер-класів можна на сайті музею.

mechnikov hospital | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Одним із життєво важливих препаратів, необхідних для лікування обширних ран, є альбумін – білкова фракція крові. І не забуваймо про вакуумні апарати для лікування ран – це не просто апарати, це цілителі, які зберігають кінцівки та прискорюють одужання. “Постійна комунікація та допомога від СУА – це значна підтримка у лікуванні поранених”, – підтверджують госпіталі, які отримують нашу медичну допомогу. Один з них – лікарня ім. Мечникова в українському місті Дніпро.

medical aid chart care | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Фото: Медична допомога СУА в Україні у 2022 році (діаграма відображає національну мережу та відділи СУА і базується на наших попередніх фінансових показниках). Джерело: річний звіт СУА 2022.

Численні вантажі потрапили до українських лікарень завдяки неоціненній допомозі нашої союзянки, другої заступниці голови СУА та координаторки медичної допомоги Валентини Табаки. Допоможіть нам доставити ще більше життєво необхідної допомоги в українські лікарні – зробіть пожертву в рамках кампанії “Інструменти для надії”.