Newsletter Email Header 1 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ласкаво просимо до першого осіннього випуску офіційної інформаційної розсилки СУА! Якщо ви нещодавно приєдналися до спільноти наших підписників, щотижня ми готуємо дайджест новин та історій зі світу:

🏛️ адвокації, пов’язаної з Україною,

📚 української освіти та культури,

❤️‍🩹 та соціальних проєктів СУА.

Тут ви можете знайти все, над чим працює Союз українок Америки та який вплив мають ваші пожертви.

334976744 206904962017304 6826930816851717846 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Протягом останнього тижня наша адвокаційна мережа обговорювала нещодавню статтю про загрозу для фінансової підтримки України з боку США. Після численних дзвінків до представників Конгресу ми готуємося до Ukraine Action Summit, щоб продовжити адвокацію за продовження підтримки України. Як член-засновник Американської коаліції на підтримку України, Cоюз українок Америки співорганізовує Саміт двічі на рік і запрошує всіх бажаючих взяти участь!

Йдеться про більше, ніж просто фінансування: одним із найгірших військових злочинів Росії проти України є незаконна депортація українських дітей. Україна підтвердила 20 000 випадків депортації дітей, в той час як Росія стверджує, що примусово перемістила 700 000 дітей з моменту вторгнення в Україну в 2014 році. Лабораторія гуманітарних досліджень Єльського університету виявила щонайменше 43 заклади перевиховання в Росії, де українські діти піддаються русифікації, воєнізованій підготовці і навіть усиновленню.

Конгрес США представив дві резолюції (H.Res.149 та S.Res.158) про депортацію дітей та резолюцію про геноцид в Україні (S.Res.72), але жодна з них ще не була прийнята – і ми працюємо над тим, щоб це сталося.

Реєструйтеся на Ukraine Action Summit, щоб обговорити зі своїми представниками в Конгресі, як можна допомогти повернути українських дітей. Якщо ви не можете приєднатися до нас, подумайте про те, щоб зателефонувати своїм представникам і попросити їх прийняти H.Res.149 (Палата представників) і S.Res.158 (Сенат). Щоб знайти своїх представників, скористайтеся сайтом Congress.gov.

e7cf679b 18d7 4fbe b3ac 5e8010bc0920 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

З 2019 року UNWLA підтримує дві семінарії в Україні, які готують майбутніх українських православних та українських греко-католицьких священиків. Проєкт під назвою Духовне відродження України набув ще більшої актуальності зараз, коли покликання багатьох випускників привело їх на фронт. Ми раді поділитися скороченою версією останнього звіту про діяльність Української Православної Волинської Православної Богословської Академії:

☦️ Введення нових дисциплін з військового капеланства. У 2022 році Академія підписала Меморандум про співпрацю з 1141-ю військовою частиною Національної гвардії України. Ця співпраця спрямована на зміцнення дружніх відносин, підготовку військових капеланів та надання патріотичної і духовної підтримки військовослужбовцям.

🟣 Розвиток медичного капеланства: освітні курси з основ медичного капеланства та реабілітаційної психології. Академія також підписала угоди з такими закладами як Волинський медичний інститут та Українська військово-медична академія, що відкрило можливість для проведення відкритих лекцій з медичного капеланства.

🟪 Академічна співпраця з Національною академією Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Це партнерство передбачає наукову співпрацю, в результаті якої викладачі Академії вже провели відкриті лекції.

💟 Вплив за межами освіти: Випускники Роман Голодов та Дмитро Яницький присвятили себе порятунку життів через свою організацію “Параволан”. Їхні спільні зусилля врятували сотні людей від руйнівних наслідків війни, в тому числі важкохворих дітей, онкохворих та поранених солдатів. Лише за останній місяць вони евакуювали 2 500 поранених солдатів із зони бойових дій.

Щоб підтримати нашу місію, розгляньте можливість зробити пожертву на користь СУА. Дякуємо!

fixators surgery | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America brochure cover 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Завжди цікаво озирнутись в минуле… особливо на 98 років назад! В архіві СУА ми знайшли цікаву колекцію брошур – подивіться самі, чи змінилося (чи ні) обличчя Союзу українок Америки за ці роки!
Переглянути колекцію

fixators surgery | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Медичні засоби залишаються головним пріоритетом для нашої гуманітарної команди швидкого реагування. Лікарні в Україні щиро дякують за зовнішні фіксатори, препарати для вакуумної терапії ран, розхідні матеріали до них та інші життєво необхідні медикаменти, які СУА надсилає з вашою допомогою.

Ви робите важливу справу. Щиро дякуємо!