Newsletter Email Header 1 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Дорогі союзянки,

Понад 12 годин польоту літаком розділяють гавайський острів Мауї та головну домівку СУА в Нью-Йорку. І все ж днями ці два місця були об’єднані в думках і молитвах за тих, хто постраждав від смертоносних гавайських лісових пожеж. Наша організація, що охоплює все узбережжя, має членкинь у всіх куточках країни, в тому числі на Гаваях. Віддалені членкині виконують життєво важливу роботу у своїх громадах, і важливо, щоб ми залишалися разом в наших думках і молитвах.

Якщо ви нещодавно приєдналися до Союзу українок Америки, ласкаво просимо! Цей щотижневий інформаційний бюлетень тримає нас в курсі останніх новин нашої організації.

Минулого тижня Марʼяна Третяк, голова національної адвокаційної програми СУА, зустрілася з керівництвом Союзу українок у Львові, щоб обговорити спільні плани та пріоритети на наступний рік.

Союз українок був створений у 1917 році і має членкинь у кожній області України. Союз українок Америки підтримує стосунки з багатьма відділами Союзу українок: наші посестри з Калуша (так, вони знають гурт Kalush orhestra, які перемогли на Євробаченні у 2022 році), також активно долучилися до надання гуманітарної допомоги разом з нами. Завдяки нашій фінансовій допомозі вони зробили величезне замовлення на медикаменти, такі як вкрай необхідні антибіотики та знеболювальні препарати. Дров’яні печі також були в їхньому списку, тож завдяки їм багато громад у Калуші залишилися в теплі в сувору зиму 2022/2023 року.

Президентка Союзу українок України Орислава Сидорчук та її команда також працюють над власними адвокаційними та гуманітарними ініціативами. Як завжди, ми сподіваємося на подальшу співпрацю!

У 2022 році Стипендіальна програма СУА надала 274 стипендії: 224 студентам в Україні та 50 студентам у Бразилії. Один зі стипендіатів, Дмитро Адаменко з Київського національного університету будівництва і архітектури, написав:

“Шановна пані Президенте і вся громада Союзу українок Америки!
Я отримую вашу стипендію вже досить давно. Ви допомогли мені зростати, коли я закінчувала середню школу, і підтримали мій вступ до університету. Завдяки вам я не тільки досягла успіхів у навчанні, але й навчилася вірити, що люди можуть робити так багато добра. Добро примножується, щоб створити людство. […]”

Ми хочемо висловити подяку всім спонсорам та прихильникам стипендій, які беруть участь у Стипендіальній програмі UNWLA. Дякуємо вам! Ви інвестуєте в майбутнє України, і ваша щедрість живе в наступних поколіннях.
Дізнатись більше: Scholarship Sponsorship Program

Місто Палм-Біч-Гарденс, штат Флорида, офіційно проголосило 24 серпня 2023 року Днем Незалежності України. Мер міста Челсі Рід закликала всіх громадян підтвердити свою прихильність допомогти українській нації у відновленні повного суверенітету та вшанувати пам’ять героїв, які пожертвували своїм життям за свободу майбутніх поколінь.Українські родини Палм Біч Гарденс зібралися біля мерії, щоб насолодитися цим історичним моментом та висловити вдячність міській владі за визнання української громади. Вітаємо Надію Качаленко, 🇺🇦нашу віддалену членкиню у Південно-Східній Флориді, та всіх, хто долучився до цієї події!

PBG Ukrainians | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Чи знаєте ви, що емблема СУА, знайомий діамантово-подібний знак нашої організації, була створена у 1936 році? Саме так, у 2026 році їй виповнюється 90 років! Проте емблема СУА з часом змінювалася, так само, як змінювалися часи. Справа – старіша її версія, зліва – новіша. Чи можете ви знайти 5 відмінностей?

стара і нова емблеми суа | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

main chart updated | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

У доларовому еквіваленті наша допомога Україні у 2022 році, році безпрецедентної гуманітарної діяльності, склала $19 388 946,00 – і все це завдяки щедрій підтримці вас, наших членкинь та прихильників. Але як виміряти наш внесок у здоровʼя дітей, евакуйованих з лінії фронту, людей, забезпечених їжею та житлом, величезних ран, загоєних завдяки вашим щедрим внескам на закупівлю медичної допомоги? У своїй записці до Річного звіту СУА за 2022 рік Наталія Павленко, президентка СУА, зазначає: «У цьому звіті про діяльність СУА за минулий рік особливо виділяється глибока відданість нашого членства. Вона не демонструє жодних ознак послаблення. Ми дякуємо всім тим, хто підтримував СУА у його місії народної дипломатії, освіти, культури та суспільної опіки».

З величезною вдячністю нашим членкиням та партнерам, які допомогли нам підтримати Україну у 2022 році у великих та малих справах, ми ділимося підсумками нашої роботи у нашому Річному звіті. Натискайте на кольорові розділи, щоб дізнатися про кожен напрямок нашої роботи детальніше.