Дорогі союзянки,

Бажаємо вам та вашим родинам щасливих Великодніх свят! Нехай цей тиждень буде сповнений радості, любові та обіцянки перемоги і миру!

У серії фотографій “Повстанський Великдень” етно-фотограф Анна Сеник показує двох молодих українок, які зустрічаються зі своїми коханими. Жінки приносять великодні смаколики до таємного місця в лісі, де їхні чоловіки воюють за вільну Україну. На цих фотографіях зображені уявні сцени з української історії від 1942 до кінця 1950-х років, відлуння яких відтворюються сьогодні в Україні.

Зараз, коли українські воїни знову борються за свободу України, ми, як організація, звертаємо увагу на їхнії рідних. Діти, партнери, матері, молодші сестри та брати – жахи та несправедливість воєнного часу часто наздоганяють найбільш вразливих. Ми продовжуємо працювати і молитися за Україну, щоб мир знову повернувся на нашу прекрасну батьківщину.

розсилка квітень суа квіти

Хочете, щоб у вашій місцевій бібліотеці були україномовні книги? Наш Комітет з адвокації знає, як це зробити! Запрошуємо вас на спеціальний семінар цього понеділка, 10 квітня, о 20:30 за східноєвропейським часом. Ми ретельно переглянемо доступні матеріали і проведемо вас через кроки побудови стосунків з бібліотекою та запиту на книги. Ця зустріч відкрита для всіх, будь ласка, поділіться посиланням з усіма, хто може бути зацікавлений.

Зареєструватись тут.

202300141 Unwla Vovk Scholarship SM Cover web site 1348 x 625 1 e1679950290145 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Чи знаєте ви студентів, які здобувають освіту тут, у США? Розкажіть їм про дві стипендіальні можливості, що пропонуються у 2023 році. Стипендія Фонду Єви Сташків відкрита для студентів, які хочуть поглибити свої знання з української культури, мови, літератури, історії чи інших суміжних академічних галузей. Стипендія Фонду Вовка/СУА підтримує студентів, які здобувають освіту в галузі STEM, бізнесу, медицини та творчих спеціальностей. Заявки на обидві стипендії необхідно подати до 1 червня 2023 року до 23:59 за східноєвропейським часом.

337545323 183652317821105 2161975380898612378 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Український Великодній базар у Г’юстоні, штат Техас, пройшов з великим успіхом! Були зібрані вкрай необхідні кошти для гуманітарної допомоги в Україні. Організаторами заходу виступили 118 відділ СУА та Українська Католицька Церква Покрови Пресвятої Богородиці. Почесними гостями заходу були конгресмен Ел Ґрін та Генеральний консул України в Г’юстоні Віталій Тарасюк. Конгресмен Ел Грін відомий тим, що є другом української громади та підтримує українське законодавство в Конгресі. Генеральний консул Тарасюк завжди підтримував організацію. Несподіваним гостем заходу стала диригентка Кері-Лінн Вілсон, яка створила Український оркестр свободи, щоб допомогти захистити Україну за допомогою музики. До складу оркестру входять провідні українські музиканти з країни, недавні біженці та українські учасники європейських оркестрів.
Вітаємо 118 Відділ СУА та його партнерів з успішним проведенням заходу!

Чи розглядає ваш відділ потенційні культурні проекти? Ми маємо чудову нагоду показати колекцію “Батьківська хата” або “Homestead”.

“Батьківська хата”, створена українцями в Сан-Антоніо, штат Техас, складається з серії постерів із зображенням народних костюмів різних етнографічних регіонів України кінця 19-го – початку 20-го століття початку 20 століття. Зацікавлені відділи можуть використати цю колекцію плакатів кількома способами:
– Провести фотовиставку
Плакати можна виставляти в бібліотеках або інших громадських місцях разом з українською керамікою, писанками, вишиванками тощо.
– Провести збір коштів
Потенційна програма може складатися з фотовиставки, вечері з автентичними українськими стравами, традиційними українськими піснями, показу костюмів 19-20 століть (отриманих через “Батьківську хату”).

Якщо ваша відділ бажає отримати більше інформації про те, як ви можете використати “Батьківську хату” для проведення культурного заходу, будь ласка, зв’яжіться з Оксаною П’ясецькою за адресою: [email protected].

Нещодавно СУА провів презентацію Оксани Королович, провідної тренерки та супервізорки HealthRight, в режимі онлайн. Вона поділилася баченням та проектами організації в Україні під назвою “Міжнародна спільнота жінок Лагерта”. Оксана має ступінь кандидата психологічних наук і є відомим психотерапевтом, активістом та волонтером. Вона розповіла про організацію та її мету – підтримувати українських жінок, особливо вдів українських воїнів. Якщо ви не змогли приєднатися до нас наживо, будь ласка, перегляньте слайди, які дають повне уявлення про плани Лагерти.

За цією організацією стоїть потужна історія. Чоловік Оксани, Андрій Королович, український офіцер, загинув на Яворівському полігоні 13 березня 2022 року. Після його смерті Оксана заснувала фонд “Лагерта” і почала підтримувати вдів українських солдатів. Вони прагнуть зібрати $20,000, щоб покрити комплексні послуги команди психологів та соціальних працівників для 25 вдів.

Ми запрошуємо відділи СУА та всіх членкинь СУА підтримати їх, надсилаючи внески безпосередньо до офісу СУА. Будь ласка, вказуйте “Жінки загиблих героїв”. Це можливість протягнути теплі обійми жінкам, які втратили своїх близьких, служачи своїй країні.