Дорогі союзянки,

Дякуємо за ваш постійний інтерес до Інформаційного бюлетеня СУА. Він створюється завдяки чудовим історіям, які ви нам надсилаєте. Як команда, ми завжди раді чути від вас, тому не соромтеся ділитися своїми новинами з нашою спільнотою!

Цього тижня ми вносимо деякі (сподіваємося, непомітні) зміни до способу, яким ви отримуєте нашу розсилку. Цей випуск може виглядати інакше, ніж ті, що ви отримували раніше. Якщо у вас виникли запитання або ви хочете повідомити нам про те, що відбувається у вашому відділі чи спільноті віддалених членкинь, не соромтеся звертатися за адресою [email protected].

july | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Літо – чудовий час для листів до редакції.Це чудовий спосіб підвищити обізнаність про проблеми, над якими працюєте ви або ваш відділ СУА, а також виступити на захист нашої спільної справи. Листи до редакції також можуть бути використані для того, щоб розпочати розмову в громаді про важливе для вас питання. Будь ласка, ознайомтеся з документом “Новини Каховки”  та Меморандумом PR-армії про депортацію, щоб знайти фактів та ідеї для листів.

Вперше намагаєтеся написати листа до редакції? Ознайомтеся з посібником, який наш Комітет з адвокації підготував до 24 лютого.

історіями про те, як ви стали союзянкою. Щиро дякуємо за ваші прекрасні роздуми! Ви зробили нас одними з перших переможців премії 2023 року від GreatNonprofits (#GreatNP2023)!

Цікаво, що про нас говорять інші люди? Дізнайтесь більше за посиланням.

Дівчата з відділу 142 у Детройті створили свій відділ чотири роки тому і назвали його на честь союзянки Лідії Колодчин. Новий відділ одразу ж ввімкнувся в роботу! Пандемія коронавірусу та початок повномасштабної війни відтермінували одну з найбільш зворушливих церемоній – Хрещення, яку СУА проводить для нових відділів. Нещодавно ця знаменна подія нарешті відбулася.

347875947 6462080130524902 1672953423492092807 n 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

У житті спільноти СУА “хрестини” – це церемонія для новостворених відділів, яка посвячує новий відділ у сестринство СУА та просить Божого благословення. Саме тоді союзянки офіційно обирають покровительку, під ім’ям якої вони діють. Хрестини слугують публічною декларацією прихильності до місії СУА. Це можливість для родини, друзів та громади зібратися разом, щоб підтримати та відсвяткувати новий відділ. Деякі з них навіть обирають “хрещену матір”, яка проводить святкування.

16 липня було радісним днем для всіх членкинь Округи Детройту. Скупані у традиції СУА та благословенні добрими побажаннями своїх сестер-союзянок, відділ 142 був нарешті охрещений і тепер розпочинає новий етап свого існування!

356192728 6462080170524898 387104935541919319 n 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ефектний 3-х ярусний жовто-блакитний торт, прикрашений маками та “стартовим капіталом” у хвацькій українській традиції, додав святкуванню вишуканого колориту.

Вітаємо 142 відділ! Успіхів вам! Нехай ваш відділ дорослішає і сам у свою чергу колись хреститиме нові відділи СУА. І велика подяка Відділу 76, дівчата якого простягли теплу руку допомоги своїм посестрам-союзянкам і провели їх крізь всю церемонію хрещення.

Літо – чудова пора для фестивалів та заходів на свіжому повітрі. Чому б не поділитися пронизливою красою українського мистецтва зі своєю громадою? Ми підготували 6-крокову інструкцію, яка надихне вас організувати наступну культурну подію!

Наталка Сантарсієро, Президентка Відділу 136 СУА та нова звʼязкова східних віддалених відділів, організувала громадський захід у Siena Lakes, висококласному будинку для літніх людей у центральній Флориді. П’ятдесят мешканців цього будинку насолодилися спілкуванням з гостями-союзянками, які коротко розповіли про історію України, нашу організацію та місію, а також обговорили питання гуманітарної допомоги Україні.

florida | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Фото зліва направо: Люба Драгош, Мішель Новосад, Наталка Сантарсьєро, Люба Маріно

Мешканці Sienna Lakes ставили багато запитань про Україну та поточну ситуацію в ній! Більше того, вони навіть пожертвували кошти на кампанію гуманітарної допомоги.

Наша поточна кампанія зі збору коштів “Дайте надії інструменти” має на меті зібрати кошти на терміново необхідні медичні засоби для українських лікарень. Якщо ви або ваша відділ вирішите підтримати ці зусилля (а ми просимо вас це зробити), будь ласка, знайте, що кожен долар, зібраний під час кампанії, піде на допомогу пораненим цивільним і солдатам в Україні.