14 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Цього тижня лист надходить у інший день, оскільки багато з нас були присутні на Українському Саміті Дії у Вашингтоні, округ Колумбія, який організовувала Американська Коаліція для України.

UNWLA – це не лише серед засновників Коаліції, але й наші союзянки є рушійною силою цього неймовірного адвокаційного зусилля.

У нас було три дні наповнених панельними дискусіями, навчанням та зустрічами. Перш ніж ми почнемо збирати реальні результати у вигляді підтримки до законопроектів та резолюцій щодо України, давайте подивимось на ключові факти цього саміту:

Делегати: 450 

Представлено штатів: 37 

Конгресових зустрічей: 220 

Партнерських організацій: 97

Маріянна Третяк, Голова Адвокаційного напрямку UNWLA, була однією з провідних постатей у просуванні Саміту та навчанні всіх учасників.

Союзянки очолили чотири делегації штатів: 

  • Маріянна Третяк очолила делегацію Філадельфії; 
  • Інна Уокер очолила делегацію Род-Айленду та Коннектикуту; 
  • Оксана Батс та Тамара Сибі спільно очолили делегацію Нью-Джерсі; 
  • Анна Березняк була спів-керівником делегації Техасу.

Приєднуйтесь до наших постійних адвокаційних зусиль і беріть участь в Українському Саміті Дії наступної весни.

Ми хотіли б поділитися галереєю зображень із Саміту, щоб ви також побачили про що ця подія.

Першою є очікувана презентація Голови Культурного Напрямку UNWLA, Оксани Пясецької, на тему “Деколонізація української культури”. Приєднуйтесь до нас 29 жовтня 2023 року о 17:00 за східноамериканським часом на презентацію “Повернення нашої культурної спадщини” через Zoom. Деталі доступні за посиланням: https://bit.ly/HeritageToolkit

Online presentation by UNWLA culture chair 4 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ще однією захоплюючою подією буде особиста зустріч у Нью-Йорку. Якщо ви там живете або подорожуєте до Нью-Йорка, ми закликаємо вас взяти участь.

UNWLA надає підтримку показам фільму “Піднесений гнів” та освітнім заходам, які будуть проводитися разом з показами в Нью-Йорку.

“Піднесений гнів” розкриває невідому історію того, як почалася російсько-українська війна в 2014 році. Слідуючи за кількома людьми протягом майже десяти років, від Революції гідності в 2013 році до фронтових ліній на Сході України, вона завершується повномасштабним вторгненням у 2022 році. Це історія про кохання, революцію, зраду та війну.

Усі покази та заходи відбудуться з 27 жовтня по 2 листопада 2023 року, проте ми хотіли б привернути вашу увагу до події 1 листопада. У цей день після показу наша Президентка Наталія Павленко буде модератором секції питань і відповідей. У заході візьмуть участь режисери Т.Дж. Коллінз і Леся Калинська, а також один із найкращих промоутерів української історії, професор Тімоті Снайдер. Не пропустіть цю подію, якщо маєте можливість приєднатися. Більше інформації доступно на нашому веб-сайті: https://bit.ly/RisingFury

A Rising Fury Insta Eng1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Чи ви перевіряєте наш веб-сайт регулярно? Протягом останніх декількох днів ми опублікували кілька захоплюючих блогів.

У середині жовтня Президентка UNWLA Наталія Павленко взяла участь у XII Конгресі Світової федерації українських жіночих організацій (WFUWO) у Пшемишлі, Польща. 

Дізнайтеся більше про її досвід у зустрічі з українськими жінками з усього світу тут: Прочитайте блог тут

WFUWO XII Congress 2023 participants | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Оскільки ми наближаємося до листопада, ми готуємось вшанувати 90-ту річницю Голодомору в Україні. Цього разу ми звернулися до архівів UNWLA, щоб згадати, як Союзянки адвокували навіть 90 років тому за допомогу українському народу. Прочитайте статтю тут

Holodomor 90 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Дякуємо за ваші щоденні зусилля у просуванні та підтримці України та нашої спільноти! 

До зустрічі наступного тижня!