2023 Newsletter Email Header 4 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Сьогодні рівно два місяці до того, як наша глобальна спільнота святкуватиме День Незалежності України. Настав час переключитися та почати готуватися до святкування.

UkrIndDay | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

День Незалежності України – це чудова нагода популяризувати Україну та привернути увагу до героїзму українського народу в їхній боротьбі за незалежність та мир у світі.

  • Минулого року ми підготували набір інструментів, щоб допомогти вам найкраще відзначити День Незалежності України. Тут ви знайдете поради, як освітити визначні місця вашого міста в синьо-жовті кольори, мобілізувати свою громаду та багато іншого. Завантажити матеріали тут…
  • Одним з найпростіших способів взаємодії з вашими офіційними особами є прохання про проголошення святкування Дня Незалежності України. Адвокаційний комітет СУА оновив набір для запиту. Його ви можете знайти тут… 

Ми закликаємо вас звернутися до місцевих органів влади та попросити проголошення такого дня протягом наступних пари тижнів, щоб ви могли отримати його вчасно.

! Важлива дата, на яку варто чекати: 9-11 липня, саміт НАТО у Вашингтоні, округ Колумбія.

СУА з гордістю підтримує Літній інститут перекладу України у Вроцлаві, Польща, який спрямований на подолання дефіциту українських перекладачів в академічній та культурній сферах.

Програма проходила з 3 по 15 червня і була організована Гарвардським університетом, Колумбійським університетом, Кембриджським університетом, Університетом Альберти, Колегіумом Східної Європи та New Eastern Europe. Під керівництвом викладачів та досвідчених професіоналів інтенсивний дванадцятиденний тренінг підтримував молодих і досвідчених перекладачів у літературному та академічному перекладі. Було запропоновано три навчальні модулі: літературна проза, поезія та нон-фікшн/академічні тексти. Програма підкреслювала розвиток важливих навичок українсько-англійського перекладу та створення мережі перекладачів. Учасники мали можливість зосередитися на індивідуальних проектах, ділитися своєю роботою та створювати менторські стосунки. Наприкінці Літнього інституту перекладу України деякі учасники отримали нагороди за свій внесок у розвиток українського перекладу.

Літо – це пора багатьох великих і малих заходів. Ми закликаємо вас активно брати участь у них, популяризуючи українську культуру та нашу чудову спільноту.

Наприклад, наш відділ 30 в Йонкерсі, штат Нью-Йорк, взяв участь у фестивалі української спадщини в Йонкерсі, популяризуючи українську культуру та збираючи кошти для гуманітарних проектів СУА.

448685904 853606510236883 3531210533826207573 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Відділ 10 у Філадельфії у співпраці з Союзом Українок в Україні відправив на передову медичним працівникам турнікети та інші першочергові медичні засоби.

Ваші щедрі пожертви зробили це можливим. Допоможіть нам зробити більше. Підтримати нас можна зробити тут…

На фото представниця Союзу Українок України з переданою допомогою.

Untitled design | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

XXXIII Національний з’їзд СУА буде особливим, оскільки ми розпочнемо святкування 100-річчя! Ви знали, що СУА було засновано в 1925 році п’ятьма українськими жіночими асоціаціями в районі Нью-Йорка? Це було натхненно жіночою організацією, яка процвітала в Західній Україні у 1920-30-х роках, Союзом Українок, від якого СУА прийняло свою назву. Початкова мета полягала в об’єднанні всіх українських жіночих груп у Сполучених Штатах під одним дахом, щоб допомогти своїй батьківщині, яка боролася за національну незалежність у Східній Європі, і координувати зусилля щодо надання гуманітарної допомоги на відстані.

Ми запрошуємо всіх Союзянок приєднатися до нас на З’їзді, щоб вшанувати минуле, відсвяткувати теперішнє та прокласти шлях у майбутнє.

Ми спланували захід таким чином, щоб він був і інформативним, і надихаючим, з можливістю обміну досвідом та набуття нових знань. Дізнайтеся більше та зареєструйтеся на з’їзд тут…

Convention SM 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America