2024 Newsletter Email Header 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Цього тижня українці у всьому світі святкували День Вишиванки. Було чудово бачити всі ваші прекрасні фотографії, розміщені в інтернеті.

Але це не єдина подія, яка відбулася минулого тижня.

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Ми всі з нетерпінням чекаємо об’єднання наших громад, щоб американські діти могли молитися за українських дітей, які постраждали від несправедливої російської війни проти України. Мета полягає в тому, щоб створити священний простір для дітей, щоб вони могли об’єднатися в молитві, солідарності та співчутті до своїх однолітків в Україні.

ChPrCh | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ми запрошуємо всі відділи СУА та наші партнерські організації працювати з місцевими релігійними громадами для організації молитовних служб. Щоб допомогти в цьому процесі та зробити його максимально доступним, ми розробили набір матеріалів та інструментів для організації служб у вашій громаді. Відвідайте веб-сайт СУА для отримання додаткової інформації:

->> Ми зворушені тим, скільки з вас організовують ці служби. Будь ласка, повідомте нам, як у вас справи, заповнивши це коротке опитування: https://forms.gle/kFArHbQiUFthdpuT6 

Якщо ви ще не встигли організувати окремий захід, повідомте релігійним громадам навколо вас про цю ініціативу та попросіть їх помолитися за українських дітей.

Нарешті, це чудовий час, щоб написати листа до редактора вашої місцевої газети, щоб підвищити обізнаність про цей геноцид України – її дітей. Одна із наших членів, Дезія Аллі Джозеф, уже опублікувала один. Дивіться на фото:

LTE for newsletter | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

1 червня також є датою до якої відкрито подання заявок на стипендії СУА. Традиційно СУА пропонує дві стипендії: одну надає Фонд Вовк через СУА, а іншу – Фонд Єви Стаськів.

Фонд Вовк, працюючи в партнерстві з СУА, створив постійну стипендію для студентів українського походження, які вивчають технології, інженерію, мистецтво та гуманітарні науки. Премія в розмірі 4000 доларів США вручається щорічно. Щоб дізнатися про вимоги до участі та подати заявку, відвідайте: https://bit.ly/Vovk24

Стипендія імені Єви Стаськів підтримує студентів, які сприяють розвитку української науки та мистецтва. Єва Стаськів була відданою союзянкою та захисницею освіти. Премія в розмірі 3000 доларів США вручається щорічно одному студенту. Дізнайтеся більше та подайте заявку тут: https://bit.ly/StaszkiwFund

Educational sponsorships 2024 1000 x 468 px | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Минулого тижня світ святкував День Вишиванки. Це, мабуть, найкрасивіший і найулюбленіший день року для всіх українців, адже вишиванка для нас набагато більше, ніж просто традиційний одяг. Давайте разом подивимося, як деякі з наших відділів святкували цей день.

Філія 107, Північна Каліфорнія, відзначила це спільною ходою у вишиванках. На фото – члени відділу та гості.

BR107 Northern California Vyshuvanka Day | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Відділ 75 з Мейплвуда, Нью-Джерсі, відсвяткувала Другий щорічний День Вишиванки соціальним вечором музики та співів у українському центрі Говерла, у п’ятницю, 17 травня. На фото – всі гості.

Br75 Maplewood NJ Everyone | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Члени Відділу 50, Анн-Арбор, Мічиган, організували захід з музикою, ярмарком та чудовою фото-зоною. На фото – члени відділу.

AnnArbor MI Br 50 Vyshyvanka Day | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Наший новий Відділ 147, Остін-Сан-Антоніо, Техас, відзначили цей день забігом у вишиванках та спеціальним проєктом для немовлят «Народжені у вишиванці».

На фото – члени Відділу 147 та учасники забігу.

Br 147 Vyshyvanka run | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

На фото – немовлята, що позують для фотопроєкту «Народжені у вишиванці».

Br 147 Born in Vyshyvanka | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America
Br 147 Born in Vyshyvanka 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Відділ 1, Нью-Йорк, Відділ 64, Нью-Йорк, і Відділ 125, Нью-Йорк, взяли участь у Фестивалі від Собору Святого Георгія у Нью-Йорку. Вони чудово представили СУА та всіх українських жінок. На фото – члени Відділу 125 з головою Відділу Оксаною Жуковою.

Br 125 with Oksana Zukoff | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

На фото – члени Відділу 64 Софіка Зелик з її мамою, та заступником голови Відділу 64 Наталією Добровольською, головою Регіональної Управи Нью-Йорку Марією Венгер.

Branch 64 and NY Regional Council president Maria Venger | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

На фото – члени Відділу 1 Анна Мачадо, Марія Лазарев, Олена Харченко (співавторка книги з Майклом Сампсоном «Історія України»), Лідія Слиш (почесна голова Регіональної Управи Нью Йорк), Дарія Рекуча (почесна союзіянка Відділу 1), Ганна Коломієць, голова Регіональної Управи Нью Йорк Марія Венгер, та Сумайя Денисюк.

image 50734849 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Цього тижня фотографії все ще надходять, і пізніше ми опублікуємо більше на наших сторінках у соціальних мережах та на веб-сайті. Якщо ви хочете, щоб ваша філія була представлена, будь ласка, надішліть свої зображення та короткий опис події на електронну пошту [email protected].

Ще одна партія одноразових матеріалів для вакуумних апаратів для загоєння ран була доставлена до трьох лікарень в Україні: Києва, Житомира та Волині. Усі наші партнери значно сприяли тому, щоб ми могли забезпечити лікарні якомога більшою кількістю матеріалів. Цього разу наш партнер, компанія Genadyne, покрив витрати на доставку до України, за що ми дуже вдячні. Українська логістична компанія Вікторії Малкової організувала логістику в Україні, а благодійна організація «Мрія Народу» надала свої складські приміщення. Оксана Білозір координувала всю логістику та доставку в Україні. Ми вдячні всім нашим друзям та партнерам за їхню допомогу та непохитну підтримку України. Дивіться відеозвіт з Волині: 

Почесний Відділ 1, Нью Йорк, зібрали гроші та нещодавно відправили інвалідні візки, ходунки та предмети особистої гігієни до лікарень, які доглядають за пораненими солдатами та людьми з інвалідністю.

Branch 1 аклади тимчасового прихистку внутрішньо переміщених сиротинці доми престарілих івоїни | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ми запрошуємо всіх союзіянок приєднатися до XXXIII Національної Конвенції СУА у вересні. Конвенція – це більше, ніж просто зібрання, це святкування стійкості, сили та єдності.

Як найвищий орган прийняття рішень організації, вона символізує колективну силу українських жінок формувати свою долю та долю майбутніх поколінь. Завдяки своїм шанованим спікерам, освітнім сесіям та можливостям для нетворкінгу, цьогорічна конвенція обіцяє стати незабутньою подією – маяком натхнення та розширення можливостей для українських жінок у всьому світі.

СУА пишається тим, що є прозорою некомерційною організацією з надзвичайно низькими адміністративними витратами. У 2023 році цей підхід дозволив нам отримати статус Top-rated Great Non Profit 2023 та отримати нагороду Platinum Guidestar (найвищу нагороду, яку може отримати організація!).

Щоб підтримувати наш статус однієї з найкращих некомерційних організацій у 2024 році, нам потрібна ваша допомога сьогодні. Будь ласка, залиште відгук про СУА, натиснувши на посилання нижче. Дякуємо!