2024 Newsletter Email Header 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ми дуже раді повернутися до вас після тижневої перерви.

Coalition Newsletter Header 1200 x 300 px 14 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Більше 500 адвокатів з 47 штатів візьмуть участь у Саміті Дій за Україну, організованому Американською коаліцією за Україну (АКУ), у Вашингтоні, округ Колумбія, з 12 по 16 квітня 2024 року! Союз Українок протягом століть продовжує свою діяльність у справі адвокації за Україну із гордістю виступаючи як засновник АКУ та співорганізатор цього важливого Саміту – вже четвертого з початку 2022 року. І, хоча фінансовий внесок у цю подію важливий, ніщо не може зрівнятися з нашим особистим залученням. І наша спільнота відіграє роль лідера, адже цього разу ми очікуємо найбільшу кількість Союзянок, які візьмуть участь у саміті та очолять делегації штатів.

У неділю, 14 квітня, під час міжконфесійної служби, ми офіційно оголосимо національну подію в рамках ініціативи “Повернення дітей України” Союзу Українок Америки. На Міжнародний день дітей, 1 червня 2024 року, ми проведемо день молитви – «Діти моляться за дітей» – в храмах по всім США. Діти та їх родини будуть залучені до молитов за всіх українських дітей, долі яких так змінила ця війна. Через цю подію ми також сподіваємося привернути увагу громадськосьті США до тисяч дітей, яких було викрадено росією.

Ми запрошуємо вас підписатися на соціальні мережі Американської коаліції за Україну та Союзу Українок Америки, щоб отримувати всі новини та оновлення під час Саміту та щодо ініціативи “Діти моляться за дітей”.

vovk foundation unwla scholarships 6 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ми вдячні за можливість продовжувати нашу підтримку українських студентів через партнерство з Фондом Вовк. Візії та ініціативи Фонду Вовк – це надання можливостей студентам, підприємцям та інженерам/вченим для розвитку їхньої роботи та навчання в умовах несправедливого та жорстокого вторгнення України з боку нації російських терористів. Запрошуються студенти, які відповідають критеріям, підготувати заявку на отримання стипендії від Фонду Вовк. Один вибраний студент отримає $4000 на підтримку своїх освітніх витрат. Заявки повинні бути подані до 1 червня 2024 року до 23:59 за східноамериканським часом. Апліканти будуть повідомлені про свій статус до 31 серпня 2024 року. Для отримання додаткової інформації відвідайте: https://bit.ly/Vovk24

6 квітня Український інститут Америки (УІА) приймав міжкультурну зустріч для делегації естонської культури та представників українських культурних та громадських організацій у Північній Америці. Міністр культури Естонії, пані Хайді Пурга, та її команда зустрілися з представниками УІА пані Кеті Налівайко та Лідією Зайнінгер; директором Української школи “Самопоміч” Іваном Макаром; представниками Всесвітньої федерації українських жіночих організацій; Оксаною Матіаш з Teach for Ukraine та Настасією Шигаєвою, президентом Почесного відділення #1 Союзу Українок Америки (місто Нью-Йорк).

Пані Шигаєва представила подарунки естонським представникам, серед яких були мотанки, виготовлені волонтерами з України; книга “Листи з війни”; дитячі малюнки у стилі петриківського живопису; та матеріали Союзу Українок Америки про наші освітні програми. Міністр культури Естонії висловила подяку за подарунки та сказала: “Українці дуже хоробрі, і я вважаю, що це те, що об’єднує наші народи.” Тепла обміну міркувань включала обговорення створення спільних проектів між скандинавськими та естонськими школами в Нью-Йорку та українськими школами.

Дякуємо Естонії за вашу підтримку!

У березні ще одну партію медичних засобів було доставлено до лікарень в Україні. Ми раді мати Оксану Білозір як нашого надійного партнера у цьому проекті. Ми вдячні нашим членам та всім нашим щедрим донорам за можливість здійснити цей найостанніший вантаж дуже потрібних зовнішніх фіксаторів та вакуумних дренажів.

Щоб підтримати нашу місію і допомогти Україні, будь ласка, розгляньте можливість пожертвувати нашій організації. https://unwla.app.neoncrm.com/forms/mission

Потреба в медичних засобах в Україні постійно зростає. Ваші пожертви буквально рятують життя.