Дорогі союзянки,

вже тривалий час цей інформаційний бюлетень є джерелом інформації та корисних ресурсів для наших членкинь. Ми б хотіли скористатися нагодою і запитати вас – про що б ви хотіли дізнатись більше, прочитати у бюлетені чи журналі «Наше життя»? Які інструменти вам потрібні, щоб розквітнути у вашій ролі в СУА, будь то членство у відділі чи віддалене членство? Розкажіть нам, будь ласка, заповнивши цей опитник до 1 червня.

may header | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

У своєму нещодавньому дописі в соціальних мережах перша леді України Олена Зеленська поділилася історіями дітей, які перебувають у російському полоні. Окупанти завозять їх углиб росії, часто використовуючи фальшиві документи, щоб не було можливості відстежити дітей. Деякі з 361 дітей, які повернулися в Україну, ледве уникнули усиновлення в російські сім’ї. Але 19 390 маленьких українців досі перебувають у росії, щодня чуючи брехню про те, що їхні українські родини відмовилися від них. Це лише підтверджені цифри, кожна з яких представляє історію про стерту українську ідентичність та майбутнє. У травні цього року ми зосереджуємося на кампанії “Поверніть дітей України” – адвокаційній кампанії, яка має на меті продовжити тиск на обраних посадовців та міжнародні організації з метою повернення українців додому. Ознайомтеся з цією статтею, щоб дізнатися, які кроки ви можете зробити разом з нами у травні.
Читати більше: UNWLA Launches An Advocacy Campaign To Return Ukraine’s Children

Ще є час податися на дві освітні можливості, відкриті для студентів. Допоможіть нам поширити цю інформацію, щоб хтось отримав можливість покрити до $4000 своїх витрат на освіту.
Стипендія Фонду Єви Сташків відкрита для студентів, які хочуть поглибити свої знання з української культури, мови, літератури, історії чи інших суміжних академічних галузей. Стипендія Фонду Вовка/СУА підтримує студентів, які здобувають освіту в STEM, бізнесі, медицині та мистецтві. Заявки на обидві стипендії необхідно подати до 1 червня 2023 року до 23:59 за східноєвропейським часом.

Більше: The Eva Staszkiw Scholarship FundThe Vovk Foundation Scholarship

UNWLA Artist Directory 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ми дуже раді оголосити про офіційний старт довідника митців СУА! Це місце, де поціновувачі мистецтва мають нагоду дізнатись більше про американських митців українського походження, а ті – продемонструвати свої таланти. Що надихнуло на створення проекту та як українсько-американський митець може подати заявку – натисніть тут, щоб дізнатися більше.

UNWLA’s Artists Directory: Connecting Ukrainian-American Artists with Art Lovers

IMG 2595 Medium | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

В останній день квітня Український музей у Нью-Йорку зібрав союзянок відділів в Нью-Йорку на День подяки СУА. Ми висловлюємо найтепліші побажання нашим шановним членкиням які допомогли зробити Музей такою перлиною, якою він є сьогодні.

У часи, коли ми відчуваємо себе безсилими, навіть невелика пожертва може перетворитися на значний колективний вплив. Ось останнє відео від нашого партнера AICM Ukraine, який допомагає нам доставляти гуманітарну допомогу в регіони України, що найбільше її потребують.