СФУЖО ЗАКЛИКАЄ ЗНЯТИ З РОЗГЛЯДУ СПРЯМОВАНИЙ НА РУСИФІКАЦІЮ ЗАКОНОПРОЄКТ №2362

 

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) та її мережа українських жіночих організацій у всьому світі рішуче засуджують спрямований на русифікацію  законопроєкт №2362.

СФУЖО переконана, що цей законопроєкт є свідченням наступу на українську мову як державну, оскільки він суттєво звужує сфери застосування української мови, включно зі скасуванням переходу на навчання українською мовою учнів     5-11 класів російськомовних шкіл.

СФУЖО та її мережа, наполегливо зберігаючи, підтримуючи та пропагуючи українську мову за межами України, переконані, що у рідній мові закодовано історичне минуле народу та закладено основи його процвітання у майбутньому. Відтак вважаємо, що розвиток і поширення державної української мови в освітній системі України є основною умовою загальнонаціонального порозуміння і єднання, запорукою демократії та верховенства права, а також визнання України світом як незалежної та суверенної держави.

Ми поділяємо занепокоєння громадянського суспільства України та всієї світової української спільноти щодо можливих руйнівних наслідків введення в дію цього антиукраїнського закону. Звертаємо  увагу на той факт, що прийняття такого законопроєкту зіграло б  руку Російській Федерації, яка продовжує вести свої агресорські дії проти України.

“Застерігаємо українську владу та представників усіх політичних сил України від розхитування мовної політики у передвиборчій боротьбі та закликаємо народних депутатів України не підтримувати і зняти з розгляду спрямований на русифікацію проект закону №2362”, – заявила Голова СФУЖО Анна Кісіль.

WFUWO

WFUWO