Newsletter Email Header 35 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Сподіваємося, що ви насолодилися Днем подяки у теплому колі друзів та родини. За сумною іронією, кілька днів після святкування та подяки за щедрий врожай, всі українці запалили свічку в пам’ять про тих, хто 90 років тому загинув від голоду.

Додайте у календарі та приєднуйтеся за можливості:

8–14 грудня 2023 року відбудеться Глобальна конференція діаспори

Маріянна Третяк, Національна голова адвокації СУА, буде розповідати про зусилля, які підприймає українська громада у США, щоб забезпечити продовження підтримки для України.

Дізнайтеся більше про конференцію тут

Протягом десятиліть наша спільнота докладала величезних зусиль для того щоб люди знали про Голодомор, особливо цього року.

Окрім усіх заходів на вшанування памʼяті жертв Голодомору, які проходили у всій країні, СУА підтримала комлексний проект, який проводить людей через трагедію Голодомору та інші жахи, які пережили українці у ХХ столітті.

Проект “Два режими” зайняв майже 20 років, щоб відновити рідкісні знахідки та цінні художні роботи. СУА підтримували фінансово збір та відновлення памʼяток.

Було відновлено понад 100 картин і мемуари, які врешті-решт були передані українській громаді для подальшого видання. Картини та книга оповідають шлях матері (Теодори Вербицької), яка описує своє життя з 1920 по 1945 рік, живучи під двома режимами Сталіна і Гітлера, та її дочки (Надії Вербицької), яка мала професійну художню освіту та змальовувала з пам’яті їх досвід. Теодора та Надія були свідками як Голодомору, так і Голокосту в Україні.

Цей проект переріс у значущий навчальний курс про Голодомор та Голокост. Підтримкою Naftali Foundation, СУА ще раз демонструє важливість розповсюдження інформації про Голодомор, особливо у цей 90-й рік вшанування.

Дізнайтеся більше про проект тут: https://tworegimes.com/

Весь проект на одній сторінці

Two Regimes Master Flyer 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

20-й щорічний благодійний обід на підтримку Українського Католицького Університету 5 листопада 2023 року відбувся в “Університетському клубі”, елегантному місці на Манхеттені.

З 250 гостей, які взяли участь у заході в Нью-Йорку, було 45 Союзянок!

Це сильне проявлення підтримки підкреслює багаторічне зобов’язання СУА до університету, включаючи створення програми жіночих студій у вересні 2012 року. У вересні 2018 року програма була розширена до Центру жіночої освіти і тепер пропонує ступені магістра у жіночих дослідженнях.

СУА пожертвувала понад 140 000 доларів на підтримку УКУ для цього центру. Але нам потрібна ваша підтримка, щоб розвивати цю програму.

Сидять зліва: Ірена Яросевич, співголова події New York Friends УКУ і член СУА Відділок 75; Наталія Павленко, Голова СУА; Маріанна Заяць, колишня Голова СУА. Фото: Роман Верхняк

45 members of UNWLA 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

У цей період свят ми закликаємо всіх наших друзів та прихильників пожертвувати та підтримати місію СУА – Підтримувати, Навчати, Створювати і Турбуватися.

Для Вівторка Пожертв багато компаній подвоюють пожертви – ви перевірили свою компанію? Пожертвуючи через корпоративну програму, ви можете подвоїти або навіть потроїти свій підтримку.

Підтримайте нас тут: https://unwla.org/donate/

або підтримайте безпосередньо нашу поточну кампанію, щоб забезпечити українським жінкам військовим зимову форму та захисне спорядження: https://bit.ly/49RdKoP

Support our mission 1 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America