Дорогі союзянки,

цей випуск нашої розсилки має спеціальне запрошення для всіх небайдужих членів нашої організації. В умовах очевидної контрнаступальної операції України в боротьбі з російськими окупантами роль гуманітарних організацій є надзвичайно важливою. Якщо вам цікаво, як ми можемо допомогти, цей лист містить кілька пропозицій.

Нещодавно приєдналися? Союз українок Америки вітає вас у нашій спільноті! Ця щотижнева розсилка триматиме вас у курсі поточних подій та ініціятив.

Newsletter Website Header Seasonal 4 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Сьогодні ввечері наш комітет з адвокації запрошує всіх, хто цікавиться народною дипломатією, на засідання о 20:30 за східноєвропейським часом. Учасники отримають інструменти та практичні поради щодо інформаційно-просвітницької роботи з громадами.

Порядок денний:

1. Адвокаційні новини та оновлення

2. Політична адвокація: нові законопроекти та оновлення

3. Місцева адвокація: Реагування на ситуацію в Каховці

4. Місцева адвокація: Міні-практикум по роботі з громадою

Це ваш шанс відточити свої адвокаційні інструменти! Ще є час зареєструватися та взяти участь за цим посиланням.

Що таке деколонізація? Те, що звучить як химерний термін, насправді є досить простим поняттям. Деколонізація – це процес повного звільнення країн (як культурного, так і територіального) від впливу переважаючих колонізаторських сил.

1 липня Світовий Конґрес Українців та Світова Федерація Українських Жіночих Організацій обговорять процеси деколонізації в Україні з Юлією Кравченко, PhD, дослідницею Фулбрайта у Колумбійському університеті. Вона керує розвитком критичного мислення в Національному центрі «Мала академія наук України». Модеруватиме дискусію заступниця голови СКУ Наталія Пошивайло-Таулер.

«Війна спонукала українців до ретельного перегляду самих себе, своєї історії, культури та способу мислення. Багато хто рефлексує над цим у культурній, мистецькій та науковій сферах, менше – в освітній,» – пояснюють СКУ та СФУЖО.

Приєднатися до зустрічі 1 липня о 8 годині ранку за східноєвропейським часом.

Що ви думаєте, коли чуєте ім’я Соломії Крушельницької? Оперна діва, так. Досить модна жінка, так. А ще – талановита кулінарка! Співробітники Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької дбайливо зберегли її рецепти. За одним із них вони навіть спекли цей смачний десерт! Побалуйте себе, як оперна зірка – знайдіть рецепт за цим покликанням на нашому сайті!

Наше харчування. Травень 2023. Фото 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

354530011 7179958302031062 4230697252628649966 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ця блискуча команда cоюзянок із 120-го відділу в Рочестері на чолі з президенткою Тетяною Тимків. Вони організували показ української моди в Рочестері, щоб зібрати кошти для закупівлі медичного обладнання в США. Постраждалі від війни в українських шпиталях отримають безпосередню користь від доступу до цієї критично важливої допомоги. Слідкуйте за Відділом 120 у фейсбуці, щоб побачити більше чудових фото та відео.

Більше: Відділ 120 у місцевих новинах.

23 червня о 19:00 за східноєвропейським часом керівництво та членкині СУА запрошуються на змістовну презентацію Валентини Табаки. Сама медик, вона продовжує відігравати важливу роль в доставці медикаментів до українських лікарень. Що лікарі думають про допомогу СУА, які їхні потреби сьогодні, і – найголовніше – як ви можете допомогти?

Приєднуйтесь до нас у п’ятницю, 23 червня 2023 року, о 19:00 за східним часом, щоб дізнатися більше. Це ваша виняткова можливість дізнатися, що саме відбувається в українських лікарнях.

Порядок денний

  1. Звіт про нашу медичну допомогу у 2022-2023 роках
  2. Робота союзянок у допомозі українським лікарням. Слова подяки та вдячності
  3. Пропозиції щодо наступних кроків у допомозі лікарням у 2023 році
  4. Семінар “Вимоги IRS до неприбуткових організацій 501(с)” від Наталії Павленко, президентки СУА

Долучитися до зустрічі 23 червня о 7 годині вечора за цим покликанням.

9a6d98f6 2421 475b aae5 629b509173b6 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America