2023 Newsletter Email Header 4 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Багато з вас зараз насолоджуються заслуженою літньою відпусткою, відпочиваючи та проводячи якісний час зі своїми близькими. Однак, є важливі новини, якими ми хочемо поділитися з вами.

Палата представників США проголосувала за поправки до H.R.8771, Закону про асигнування Державного департаменту, іноземних операцій та пов’язаних програм на 2025 рік.

Чотири поправки до законопроекту стосувалися допомоги США Україні і закликали до часткової або повної заборони використання коштів для надання допомоги Україні. Хоча жодна з поправок не була прийнята, є привід для занепокоєння. Багато представників Палати, які раніше підтримали законопроект про допомогу Україні, висловилися проти фінансування України.

Будь ласка, перевірте, як голосували ваші представники:

Amendment # Subject
14 to prohibit foreign military sales to Ukraine:
15 prohibit funding for US-Ukraine Bilateral Security Agreement:
16 prohibit funding for Special Representative for Ukraine Recovery
19 to prohibit funding for Ukraine

Ми закликаємо вас зателефонувати або надіслати електронного листа своєму представнику і подякувати їм, якщо вони проголосували проти цих поправок, або висловити своє занепокоєння, якщо вони їх підтримали.

Тут ви знайдете шаблони для ваших дзвінків або електронних листів…

Наступного тижня адміністрація США проведе саміт НАТО у Вашингтоні, округ Колумбія. Ми обговоримо наступні кроки під час нашого  координаційного дзвінка о 8:30 вечора за східним часом. Щоб приєднатися, будь ласка, зареєструйтеся тут

Літо – чудовий час для відвідування бібліотеки та створення українського куточка або додавання нових українських книг на полиці. Відділ СУА 139 у Стемфорді, штат Коннектикут, нещодавно зробив саме це у своїй місцевій бібліотеці — чудова інсталяція!

449527977 907584948079983 1015978360705821662 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Якщо ви відчуваєте натхнення наслідувати цей приклад, ми настійно рекомендуємо це зробити. Перед тим, як вирушити до місцевої бібліотеки, ознайомтеся з нашою статтею, наповненою інструментами та ресурсами, щоб допомогти вам. Допис тут…

Кінематографія під час війни не тільки записує історію для майбутніх поколінь, але й надає можливість задуматися над нещодавніми подіями. UNWLA є спонсором документального фільму “Маріуполь. Виживші.” Цей фільм розповідає історії трьох жінок, які втратили свої домівки та близьких у Маріуполі, але змогли втекти з окупації. Вони зараз діляться своїми спогадами про ті жахливі події та невпинно працюють над тим, щоб підвищити обізнаність про воєнні злочини, вчинені російською армією. Фільм, створений My Mary Production, доступний для показів та благодійних заходів у ваших громадах.

Щоб організувати показ, будь ласка, зв’яжіться з Оксаною Піасецькою на [email protected].

Подивитися трейлер до фільму можна тут… 

Жодне зусилля не є занадто малим, коли йдеться про допомогу Україні. Як дивовижно бачити, що наші внески допомогли придбати 60 транспортних засобів для фронту! Відділ UNWLA 120 у Рочестері, штат Нью-Йорк, організував один із заходів у рамках благодійного туру Ірини Федишин у США та Канаді. Після туру Ірина повідомила про придбання 60 транспортних засобів для української армії. Читайте більше на сторінці Ірини...

449480511 26708100998780716 2816682141339873315 n | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

XXXIII Національний з’їзд СУА буде особливим, оскільки ми розпочнемо святкування 100-річчя! Ви знали, що СУА було засновано в 1925 році п’ятьма українськими жіночими асоціаціями в районі Нью-Йорка? Це було натхненно жіночою організацією, яка процвітала в Західній Україні у 1920-30-х роках, Союзом Українок, від якого СУА прийняло свою назву. Початкова мета полягала в об’єднанні всіх українських жіночих груп у Сполучених Штатах під одним дахом, щоб допомогти своїй батьківщині, яка боролася за національну незалежність у Східній Європі, і координувати зусилля щодо надання гуманітарної допомоги на відстані.

Ми запрошуємо всіх Союзянок приєднатися до нас на З’їзді, щоб вшанувати минуле, відсвяткувати теперішнє та прокласти шлях у майбутнє.

Ми спланували захід таким чином, щоб він був і інформативним, і надихаючим, з можливістю обміну досвідом та набуття нових знань. Дізнайтеся більше та зареєструйтеся на з’їзд тут…

Convention SM 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America