2024 Newsletter Email Header 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Щотижня ми намагаємося знаходити та показувати найцікавіші новини для вас з усіх відділів та від наших партнерських організацій. Проте ми завжди хочемо показати більше того, що роблять наші Союзянки! Докладніше? Читайте про це у у сьогоднішньому випуску

Отже, давайте подивимося що тут є!

Ось коротке оновлення з Капітолію щодо статусу додаткового фінансування для України:

Законопроект із додатковим фінансуванням для України зупинився у Палаті представників.

Зараз розробляється кілька законопроектів, які пропонують альтернативний шлях для додаткового фінансування, щоб він потрапив на голосування.

Ми закликаємо вас продовжувати дзвонити своїм обраним представникам принаймні один раз на тиждень, щоб вони знали, що підтримка України є міцною і що їхні виборці вимагають якомога швидшого голосування за цей проект.

Також раді повідомити, що реєстрація на Саміт Дії за Україну, весна 2024, вже розпочалася.

Coalition Newsletter Header 1200 x 300 px 14 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Саміт Дії за Україну, весна 2024 складатиметься з двох частин:

  • Конференція  (п’ятниця вечір – неділя вечір)
    • На конференції буде нагода взяти участь у панельних обговореннях та краще зрозуміти поточні події на місці в Україні та в політичному світі США. Крім того, буде відведений час і простір для розвитку зв’язків із іншими організаціями.
  • Саміт Дії (неділя ранок – вівторок вечір)

У неділю на Саміті буде проведено навчання щодо захисту прав України на Капітолії, взаємодії з обраними представниками в округах, розуміння юридичних тонкощей процесу для організацій 501(c)(3) та отримання порад з налагодження тривалих стосунків з місцевими ЗМІ. Наступні два дні учасники братимуть участь у зустрічах з конгресменами. Організаційна команда буде доступна для поточної підтримки та допомоги протягом ваших зустрічей.

Ви можете обрати одну з двох опцій участі, або ж приєднатися на весь програмний період Саміту; ціни різняться відповідно.

Додаткова інформація про Саміт доступна на веб-сайті Американської Коаліції за Україну: https://bit.ly/3uW8Ojb

Зареєструватися на Саміт можна за посиланням: https://bit.ly/49Hqcad

Протягом майже століття членки СУА старанно збирали листування та звіти про діяльність нашої організації. Багато з них були зібрані в рукописному або друкованому форматі. До минулого року комітет з архівізації UNWLA відновив проект цифрового архівування.

Проект ще не завершено, але оскільки архіви стають краще організованими для цифрового доступу, вони починають привертати більше уваги ззовні організації.

Марія Венгер, голова Нью-Йоркського округу, організувала знайомство Орисі Сороки з професоркою Сміт-Пітер, професоркою історії в Нью-Йоркському університеті. Минулого тижня професорка Сміт-Пітер та її студенти зустрілися із головою архівів СУА, Орисею Сорокою. Професорка підтвердила, що ця багата колекція історичних свідчень має велику цінність не тільки для української громади, але й для дослідників історії США. Студенти зголосилися створити електронного документа, що описує архів і полегшує пошук інформації, яка буде доступною дослідникам американських національних архівів. Цей документ буде зосереджений на більшості архівних документів СУА, особливо на тих, що стосуються передвоєнного періоду, включаючи листування членів СУА з Елеонорою Рузвельт.

На фото: Орися Сорока, студенти Габріелла Грассі, Єсенія Рівера, Сем Хевф та професорка Сміт-Пітер в офісі СУА

Facebook March posts 2 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America
wepage headers 21 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Починаючи з п’ятниці, 15 березня, ми розпочнемо щотижневий розділ “Події, які варто відвідати” у наших соціальних мережах. Він буде включати анонси всіх ваших заходів та проектів по всій країні. Тому, будь ласка, не забудьте надсилати всю інформацію на відповідний електронну адресу: [email protected]. Ми з нетерпінням чекаємо можливості допомогти вам просувати ваші заходи та показувати світові всю вашу велику роботу!

7FMHStzQ | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

4 квітня ми вітатимемо гостей під час вишуканої Соняшникової Гала для України на підтримку гуманітарних програм СУА.

Соняшникове Гала для України відбудеться в захоплюючому Українському Інституті Америки на Мангетені, на розі 79-ї вулиці та П’ятої авеню.

Гостей чекає надзвичайний вечір, включаючи закуски від знаменитого ресторану Нью-Йорка “Веселка”, вільний бар, виступи представників України та музична програма під керівництвом світової сопрано і контральто Віри Сливоцької, віртуозного піаніста Павла Гінтова, віолончелістки Валерії Шолохової та арфистки Одарки Поланської-Стокерт.

Гостем честі стане всесвітньо відома українська диригентка Оксана Линів. Вона проводила оперні вистави в найкращих театрах Європи та Північної Америки. Маестро Линів стала першою українською диригенткою в Метрополітен-опера, Нью-Йорк.

Newsletter Email Header 52 | UNWLA - Ukrainian National Womens League of America

Ми продовжуємо збір для придбання дуже потрібної зимової уніформи та інших необхідних речей для українських жінок у війську України. Будь ласка, розгляньте можливість підтримки кампанії “Зігрій Україну: Підтримайте Жінок Воїнів”.

Ми прагнемо зібрати $100,000, що дозволить нам одягнути багато хоробрих українських жінок, які захищають свободу України.

Підтримайте донатом чи та розповсюдженням інформацію про кампанію.

Давайте зігріємо Україну разом!